Jocul de miercuri seara din Cupa României dintre UTA Arad şi Universitatea Craiova a strâns în tribunele Stadionului Iuliu Bodola din Oradea circa 4 500 de spectatori, care au fost martorii unui joc câştigat de echipa olteană la limită, cu scorul de 1-0.

Pentru că în weekend au meciuri importante în Superligă, antrenorii celor două echipe au menajat o parte dintre jucătorii titulari în această confruntare. Din lotul arădenilor pentru acest joc a lipsit, spre exemplu, bihoreanul Claudiu Micovschi.

Venită după o remiză surprinzătoare înregistrată la Tunari în prima etapă a Grupei D din Cupa României, echipa olteană Universitatea Craiova avea nevoie de victorie în acest joc, pentru că altfel şi-ar fi compromis şansele de calificare în cupă.

Dorinţa mai mare de victorie a craiovenilor în partida de miercuri seara de la Oradea s-a văzut încă de prin minutul 10, când oltenii au pus stăpânire pe joc. Alexandru Creţu a avut o bună ocazie, dar a şutat peste transversală din 6 metri. Apoi, Cristian Căpățână a prins un şut bun de la marginea careului, dar a scos portarul arădenilor, în minutul 14. Peste alte opt minute, Alexandru Mateiu a expediat un alt şut bun, dar a respins în corner portarul formației UTA.

Prima repriză s-a încheiat cu o altă ocazie bună pentru Universitatea Craiova, dar din lovitura liberă executată de Mihai Işfan, de la 23 de metri, mingea, trimisă puternic, a trecut puţin pe lângă bară.

La pauză, antrenorul Mircea Rednic a făcut trei schimbări în echipa arădeană, iar acest lucru s-a văzut, pentru că în repriza a doua au apărut şi ocaziile în dreptul arădenilor. Totuşi, un şut-centrare al echipei din Craiova, în minutul 54, expediat de Işfan, a lovit bara. 

După mai multe şarje ofensive de ambele părţi, când mai erau 10 minute de joc, echipa craioveană a reuşit să deschidă scorul. Alexandru Mateiu a înscris cu o lovitură de cap din șapte metri după o centrare din corner.

Cum până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru, craiovenii s-au impus la Oradea în faţa echipei UTA şi au acumulat trei puncte importante în clasamentul grupei, fapt care îi plasează pe locul al II-lea, cu 4 puncte, în timp ce arădenii, rămân cu 3 puncte, pe locul III.

A fost primul joc din seria celor patru programate în decurs de doar şapte zile la Oradea, pe Stadionul Municipal Iuliu Bodola. 

Vineri va urma duelul dintre FC Bihor şi Dinamo, un duel care va umple stadionul, aproximativ 10.000 de oameni fiind aşteptaţi în tribune. Din păcate, prognoza meteo nu este tocmai favorabilă, dar iubitorii fotbalului din Bihor aşteaptă cu interes acest meci.

Dinamoviştii vor veni la Oradea joi seara şi se vor caza la Hotel Ramada, unde vor sta până după meciul din campionat cu UTA, programat luni, 6 noiembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!