Baschetbalistele de la Universitatea CSM Oradea au câştigat meciul pe care l-au susţinut, sâmbătă pe teren propriu, obţinând o victorie importantă în perspectiva calificării la turneul final al Ligii I.  Formaţia antrenată de Ioana Anica, Adriana Niculescu şi Daniel Anica s-a impus în disputa cu Rapid Bucureşti, cu scorul de 77-67.

Partida, care a contat pentru etapa a 11-a din faza semifinală a competiţiei, a avut loc la Arena Antonio Alexe şi a demarat favorabil pentru orădence, care s-au desprins la nouă lungimi în primele minute de joc. Echipa oaspete a replicat însă prin jocul spectaculos al Florinei Stănici (Diaconu), dar cu toate acestea, orădencele s-au menţinut în avantaj, iar la finalul primului sfert, tabela de marcaj a consemnat scorul de 21-16 pentru Universitatea CSM.

Debutul părţii secunde a fost favorabil giuleştencelor, după care cele două echipe au mers cap la cap până la scorul de 31-30. Universitatea CSM Oradea a avut aproape permanent avantaj pe tabela de marcaj, însă a reuşit să se desprindă pe finalul sfertului II, după un joc bun în defensivă. A reieşit un parţial de 13-0 al bihorencelor, fapt care a dus scorul la 44-30 la jumătatea confruntării.

După pauza mare, jocul a fost controlat de gazde, care au menţinut în permanenţă un avantaj consistent pe tabelă, la finalul sfertului III consemnându-se scorul de 58-43.

În ultimele zece minute, orădencele au presat, încercând să obţină o victorie la o diferenţă mai mare decât a pierdut în meciul tur de la Bucureşti (scor 58-72), dar jucătoarele de la Rapid au înscris ultimele şi au redus diferenţa la zece puncte, rezultat final 77-67.

Pentru Universitatea CSM, Chiş a fost cea mai eficace, cu 20 de puncte. A urmat-o Mobley, cu 19, şi Mititelu, cu 15. Au mai marcat: Gavra, 8, Dorset, 7, Croitoru şi Câmpeanu, câte 4 puncte. De partea cealaltă, Stănici a reuşit 23 puncte, iar Burlacova, 14 puncte pentru Rapid.

După acest joc, Universitatea CSM Oradea înregistrează acum 8-3 la general, desprinzându-se la două victorii de Rapid Bucureşti.

Cât priveşte ultimele trei meciuri din faza semifinală pentru Universitatea CSM, şi acestea se vor desfăşura la Oradea, în cursul lunii aprilie.