Universitatea din Oradea a făcut public, pe site, procentul angajaţilor care s-au vaccinat anti-Covid-19.

"Potrivit datelor centralizate la nivelul instituţiei, rata generală de vaccinare a angajaţilor din cadrul Universităţii din Oradea este de 73,44% din totalul celor 1427 angajaţi. Raportat la personalul didactic de predare, ponderea celor vaccinaţi este de peste 82,06%", se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei de învăţământ superior în cursul zilei de vineri.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, pe 21 octombrie, conducerea Universităţii din Oradea a decis ca, pentru trei săptămâni, toţi studenţii orădeni să înveţe online, pe fondul creşterii cazurilor de Covid-19, la recomandarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

"Având în vedere contextul epidemiologic, importanţa limitării răspândirii pandemiei şi a infectărilor cu virusul Sars-Cov-2, s-a decis desfăşurarea tuturor activităţilor didactice, de predare, învăţare şi evaluare, de la programele de licenţă şi master, în sistem online. Măsura se aplică în săptămânile patru, cinci şi şase ale anului universitar, respectiv în perioada 25 octombrie - 14 noiembrie 2021", anunţa atunci rectorul Constantin Bungău.

În acest an academic, Universitatea din Oradea a început activitatea didactică într-un sistem hibrid, cu cursurile online şi seminariile, respectiv laboratoarele cu prezenţă fizică.

Pe de altă parte, în ce priveşte învăţământul preuniversitar, un număr de 87 de şcoli şi grădiniţe din Bihor au rata de vaccinare în rândul angajaţilor mai mare sau egală cu 60%, având în vedere anunţul de vineri al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a arătat că şcolile şi grădiniţele se vor deschide luni doar dacă cel puţin 60% dintre angajaţi sunt vaccinaţi împotriva Covid-19.

Lista completă a unităţilor de învăţământ a fost publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar, unde profesorii, elevii şi părinţii pot vedea dacă şcoala lor va începe luni activitatea faţă în faţă sau pe internet.