Conducerea Universităţii din Oradea transmite că în perioada următoare vor fi date în folosinţă 50 de camere noi în corpul B al Căminului C4 din campus.

Noile dormitoare au baie proprie şi sunt dotate fiecare cu câte trei paturi, trei birouri, dulapuri şi câte un frigider, iar în ele ar urma să se cazeze 150 de studenţi. 

„Studenţii care nu au beneficiat de un loc de cazare la începutul anului universitar pot depune cereri la secretariatele facultăţilor unde învaţă, până la data de 12 februarie 2024", au transmis joi reprezentanţii Universităţii printr-un comunicat de presă. Studenţii ar urma să îşi ocupe camerele din prima zi a celui de-al doilea semestru din acest an universitar, mai precis 26 februarie.

Un tânăr care studiază pe un loc bugetat și care doreşte să stea pe parcursul anului universitar în C4 trebuie să scoată din buzunar 280 lei pe lună, iar un student la cu taxă trebuie să plătească 400 de lei. Totuşi, studenţii ai căror părinţi sunt cadre didactice sau cadre didactice auxiliare vor plăti 230 de lei pe lună, indiferent de notele de la facultate.

„Este o oportunitate pe care vrem să le-o oferim studenţilor noştri şi mă gândesc aici, în primul rând, la cei care stau, cu chirie, în oraş", este citat în comunicatul de presă rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău.

Cămin c4 universitatea Oradea

De asemenea, rectorul a menţionat că, în perioada următoare, faţada clădirii ar urma să fie renovată şi că lucrările au ca scop creşterea confortului şi a indicatorilor de eficienţă energetică.

Universitatea din Oradea nu a oferit, în comunicatului de presă, detalii legate de costurile aferente amenajării celor 50 de camere sau despre antreprenorul care s-a ocupat de lucrări. 

Aşa cum BIHOREANUL a scris, Căminul C4, situat pe strada Făgăraşului, are o istorie complicată, care a început încă din 1998, când rector era Teodor Maghiar. Investiţia a trenat de-a lungul anilor, o parte a clădirii a fost dată în folosinţă în 2012, iar până în 2018, clădirea "înghiţise" nu mai puţin de 20 milioane lei fără a fi finalizată în totalitate. 

În prezent, conform site-ului Universităţii, căminul dispune de 201 locuri, iar odată cu ocuparea noilor camere C4 va funcţiona la capacitate maximă, putând găzdui maximum 351 de persoane.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!