Studenții Universității din Oradea pot fi voluntari în taberele de refugiați din România, iar profesorii îi vor scuti de prezența la cursuri. Decizia a fost luată după ce Universitatea și Crucea Roșie au semnat un protocol de colaborare.

„Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. Constantin Bungău, a semnat, în data de 28 februarie, un protocol de colaborare cu filiala Bihor a Societății Naționale de Cruce Roșie (SNCRR-BH), reprezentată de domnul Marius Florin Păcală. Corpul voluntarilor SNCRR-BH va fi format din studenții din cadrul Universității din Oradea. Voluntarii ar urma să se implice în activitatea taberelor organizate pe teritoriul României „cu scopul sprijinirii cetățenilor ucraineni afectați de conflictul armat”, o acțiune care se dovedește a fi umanitară”, se arată într-un comunicat al Universității.

Studenții care se vor înregistra voluntari ai SNCRR-BH vor participa la acțiunile organizate de către Crucea Roșie, în funcție de necesitate, și vor recupera ulterior activitatea didactică.

Pe de altă parte, Consorțiul Universitar Academica Plus, din care face parte și Universitatea din Oradea, a transmis că ”acest război nu trebuia să se întâmple”. „Rectorii semnatari ai acestui mesaj, printre care se numără și prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, își exprimă speranța că „toată această groaznică perturbare a normalității vieții poporului ucrainean se va termina curând””, a mai transmis Universitatea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!