În următorii ani, facultățile orădene vor oferi studenților și profesorilor granturi de studii în țări precum SUA, Canada, Israel ori Peru. Universității din Oradea i s-au aprobat mai multe solicitări de granturi în programul Eramus+ al Uniunii Europene, în valoare totală de peste un milion de euro. Suma granturilor face ca UO să fie pe locul 1 în țară.

„Universitatea din Oradea își reconfirmă opțiunea fermă în direcția internaționalizării. De această dată, instituția academică orădeană se situează în fruntea clasamentului național al finanțării proiectelor de mobilitate din domeniul universitar, proiecte susținute din fondurile politicii externe ale Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat transmis marți de instituție.

Selecția de proiecte de mobilitate a făcut-o Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, care a anunțat că UO va primi granturi în valoare de 1.008.773 euro, dintr-un total de 8.009.777 euro, împărțiți între 44 de universități din România.

„Este vorba de fonduri dedicate mobilității universitare din țări neasociate programelor Erasmus+. Grație acestor finanțări, profesori și studenți de la Universitatea din Oradea și din aproape 40 de țări ale lumii, precum: Peru, Arabia Saudită, Armenia, Republica Moldova, Ucraina, Israel, Iordania, Kenya, Africa de Sud, SUA, Canada, Albania, Muntenegru, vor putea să învețe sau să susțină cursuri la Oradea, respectiv în universități din aceste state”, a transmis UO.

„Universitatea din Oradea a aplicat pentru toate cele 12 regiuni ale lumii eligibile în cadrul acestui proiect și a primit finanțare pentru fiecare dintre ele. Unul din cele mai importante aspecte legate de acest incontestabil succes este faptul că, prin intermediul Universității din Oradea, profesorii și studenții care vor lua parte la aceste programe de mobilitate pot accesa și alte instituții academice europene, partenerele noastre în cadrul programului EU GREEN”, a precizat Carmen Buran, coordonatoarea Departamentului de Relații Internaționale al Universității din Oradea.

Șefii Universității se bucură pentru această alocare, mai ales că universitatea locală a concurat cu universități precum cele din Cluj sau Timișoara. „Este un rezultat semnificativ, rodul unei munci de echipă, și spun asta cu atât mai mult cu cât alte universități, precum cele din Cluj sau Timișoara, au primit alocări bugetare sub nivelul record atins de Universitatea din Oradea. Acest succes vine să confirme încă o dată opțiunea spre internaționalizare a universității noastre, în contextul apartenenței ei la consorțiul EU GREEN”, a subliniat prorectorul Sorin Borza.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!