Cu o întârziere de zece zile, UNPR Bihor a anunţat, printr-un comunicat de presă emis marţi, că la finele lunii trecute, pe 30 ianuarie, Comitetul Naţional Executiv al partidului a dizolvat conducerea "fostei organizaţii judeţene Bihor" şi, de asemenea, că "l-a numit responsabil cu reorganizarea imediată" pe deputatul Ioan Hulea, nimeni altul decât preşedintele interimar al UNPR Bihor, pus în această funcţie în septembrie 2015.

Prin acelaşi comunicat, UNPR Bihor a anunţat că "noua conducere a organizaţiei judeţene condusă de dl. Ioan Hulea a fost validată de Comitetul Naţional Executiv al UNPR în data de 8 februarie".

Contactat de BIHOREANUL, Hulea, care în 2012 a fost ales în Camera Deputaţilor ca reprezentant al PPDD, a afirmat că dizolvarea Biroului Judeţean Bihor al partidului a fost motivată de "ineficienţa" activităţii şi de necesitatea eficientizării în vederea apropiatelor alegeri locale.

În 2012, candidaţii UNPR Bihor la alegerile locale au obţinut abia 1,42% din voturile politice (la consiliile locale şi cel judeţean), iar în septembrie 2015 acesta a fost motivul pentru care fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, Gheorghe Pintea, a fost înlocuit cu Ioan Hulea, cel aflat şi acum în fruntea noii conduceri provizorii.

Întrebat de BIHOREANUL cine mai face parte din Biroul Judeţean recent numit de la Bucureşti, Hulea a afirmat că este vorba despre 24 de persoane şi a promis că va face publice numele acestora, ceea ce însă nu a reuşit până miercuri.