După un lung mandat exercitat de Gheorghe Pintea încă de la înfiinţarea partidului, UNPR Bihor are un nou preşedinte, deocamdată interimar, în persoana deputatului Ioan Hulea, ales în 2012 pe lista PPDD, formaţiune pe care a şi condus-o, tot ca interimar, din aprilie până în iunie 2014.

"Decizia de înlocuire a preşedintelui Gheorghe Pintea şi de numire a mea la conducerea UNPR Bihor datează din 23 aprilie şi a fost luată de Biroul Naţional Permanent al partidului şi de preşedintele partidului, domnul Gabriel Oprea", a declarat luni, pentru BIHOREANUL, deputatul Ioan Hulea.

Acesta a precizat că, deocamdată, deţine funcţia de preşedinte a UNPR Bihor provizoriu, sarcina sa fiind "să pun la punct documentele organizaţiei şi să o reorganizez, pentru că scorul luat la ultimele alegeri, cele locale din 2012, a fost de numai 1,48%".

Întrebat de BIHOREANUL cât de "provizoriu" îi va fi mandatul în fruntea UNPR, Hulea a spus că în cadrul organizaţiei vor avea loc alegeri "după încheierea reorganizării", al cărei scop este "să avem organizaţii locale în cel puţin 50% plus una din comunele, oraşele şi municipiile din judeţ".

Hulea nu a putut preciza câţi membri are în prezent UNPR, afirmând că "nu am avut timp să mă uit în documente până acum".

Pe de altă parte, fostul preşedinte al UNPR Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat că nu cunoaşte motivul pentru care a fost schimbat din funcţie, dar că acceptă decizia conducerii de la Bucureşti.