Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, joi, începerea urmăririi penale împotriva unui orădean acuzat de furt calificat.

Bărbatul, Cristian Toro, 37 ani, este anchetat de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului Oradea, pentru că, în perioada iulie - octombrie a spart 5 cabinete stomatologice din municipiu.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a luat tot ce i-a căzut în mână, de la mostre de pastă de dinţi, medicamente, aparatură medicală şi un laptop. Prejudiciul cauzat se ridică la peste 30.000 lei şi a fost recuperat parţial.

Cristian Toro se află deja în Arestul Poliţiei, fiind anchetat şi de procurorii DIICOT Oradea, în calitate de complice la falsificarea şi plasarea bancnotelor de 100 lei false în oraş. În dosarul respectiv, Toro este cercetat împreună cu un alt spărgător celebru, Iuliu Rotundu, după ce, în vara acestui an, au "fabricat" aproximativ 150 de bancnote de 100 lei pe care le-au plasat în mai multe bănci şi hypermarketuri din municipiu.