Condamnat definitiv la 8 ani de închisoare într-un dosar în care e acuzat de înşelăciuni de aproape 700.000 lei, Claudiu Postoveanu s-a predat, miercuri, poliţiştilor care îl căutau pentru a-l depune la Penitenciarul Oradea, unde urmează să-şi ispăşească pedeapsa.

La reţinerea lui Postoveanu a asistat şi avocatul său, Adrian Costea, care susţine că, pentru prima dată, escrocul a fost cuprins de remuşcări.

adrian costea.jpg"S-a predat. Este în Arestul Poliţiei Bihor, de unde va fi transferat la Penitenciarul Oradea. Pot să vă spun că îşi regretă faptele. Regretă mai ales că nu va fi alături de fiica sa", a declarat avocatul său, Adrian Costea (medalion).

În dosarul soluţionat definitiv acum de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Postoveanu era acuzat că, împreună cu alte două persoane, a înşelat patru firme din Bihor de la care a cumpărat marfă de aproximativ 700.000 lei, plătind cu file cec şi bilete la ordin fără acoperire.

Trimis în judecată în 2009, Postoveanu a fost condamnat iniţial de Tribunalul Bihor la 10 ani de închisoare cu executare, însă pedeapsa i-a fost micşorată ulterior de Curtea de Apel Oradea la 8 ani de închisoare cu executare, soluţie menţinută acum şi de Înalta Curte de Justiţie.

Escrocul mai are încă un proces pe rolul Tribunalului Bihor în care urmează să primească sentinţa. În cazul respectiv, prejudiciul se ridică la 1,1 milioane de lei şi priveşte înşelăciuni comise în dauna unor firme din Oradea, Cluj, Dej şi Satu Mare, de la care a cumpărat anvelope, cabluri, instalaţii sanitare şi altele cu file cec fără acoperire şi ordine de plată falsificate.

În respectivul dosar, după ce iniţial a negat faptele, acum Postoveanu a ales să le recunoască, pentru a putea benefia de reducerea limitelor de pedeapsă. "A dat o declaraţie notarială în care îşi recunoaşte acuzaţiile care i se aduc şi solicită judecarea pe procedura simplificată", a mai spus BIHOREANULUI avocatul Costea.

Claudiu Postoveanu este unul dintre cei mai cunoscuţi escroci din Oradea care a mers până acolo încât, pentru a-şi impresiona una dintre victime, şi-a declarat soţia şi copiii morţi într-un accident. În 2000, Postoveanu a înşelat până şi copii din Şcoala cu clasele I-VIII "Dacia" unde învăţau şi fiicele concubinei sale.

Bărbatul s-a oferit să se ocupe de organizarea unei excursii în nordul Moldovei cu un grup de 100 de copii şi profesori. După ce a strâns banii de la 107 elevi, profesori şi părinţi interesaţi să participe, Postoveanu s-a făcut nevăzut, anunţând şcoala printr-o adresă că excursia s-a anulat. Pentru escrocheria respectivă, bărbatul a fost condamnat abia în 2007, la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.