Până marţi dimineaţă, 104 dintre cei 336 de medici de familie din Bihor, adică 30%, respectiv unul din trei, au semnat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru a administra vaccinul anti-Covid Janssen, produs de Johnson&Johnson, după cum a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al CAS Bihor, Violeta Jurca.

Potrivit acesteia, cei 104 medici au încheiat contracte pentru imunizarea Covid-19 până la finalul anului, însă cel mai probabil numărul lor va creşte în zilele care urmează.

Lista cu medicii de familie care vor asigura imunizarea anti-Covid va fi publicată zilele viitoare pe site-ul CAS Bihor.

După cum se ştie, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu a anunţat, luni, că mai mulţi medici de familie din România vor începe, din 4 mai, să administreze vaccinul anti-Covid în propriile cabinete, cu serul produs de Johnson & Johnson, în total urmând să funcţioneze, din 4 mai, 3.035 de fluxuri noi. Din Bihor până atunci se înscriseseră 66 de medici.

"Serul va ajunge în toate zonele ţării, inclusiv în mediul rural", a arătat Baciu.

Administrarea vaccinului Janssen va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel. Serul poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.

Pe de altă parte, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, primarul Florin Birta a anunţat că, zilele acestea, în Oradea numărul de fluxuri de vaccinare se va dubla, prin deschiderea a 10 noi fluxuri în două centre, toate cu ser Pfizer. 

Printre acestea se numără şi un centru de vaccinare drive-thru, în parcarea centrului comercial ERA Park Oradea.