Ştrandul Ioşia ar putea să îşi schimbe renumele de stabiliment pentru pensionari şi reumatici. Conducerea municipalităţii ia în calcul extinderea ştrandului cu o suprafaţă de 2,5 hectare, situată în imediata vecinătate, pentru a diversifica serviciile oferite şi a creşte numărul vizitatorilor.

"Ştrandul ar urma să fie împărţit în două. Partea actuală va rămâne în continuare ştrand cu caracter social, iar pe partea acum nefolosită de teren, dinspre punctul Transgex, urmează să fie dezvoltat un proiect cu bazine, zonă de wellnes şi SPA, dar fără tobogane pentru copii", a declarat primarul Ilie Bolojan în conferinţa de presă de joi.

Proiectul viitorului aquapark va fi făcut public peste câteva luni, după finalizarea studiului de fezabilitate, iar implementarea acestuia ar urma să revină Administraţiei Domeniului Public, care gestionează şi aqauapark-ul Nymphaea.

ADP va încerca să identifice fonduri europene pentru finanţarea investiţiei, iar dacă nu va reuşi o va susţine din bugetul propriu. "Eu cred că ADP are puterea financiară necesară pentru a implementa un astfel de proiect", a declarat primarul.

La rândul său, directorul ADP, Liviu Andrica, spune că ştrandul Ioşia are suficient potenţial de dezvoltare pentru ca zona de aquapark să devină atractivă pentru public. "Sunt tot mai mulţi doritori de terenuri de sport, saune, SPA, wellnes şi linişte. În plus, apa caldă de aici ar putea fi pusă mult mai bine în valoare", spune Andrica.

Directorul ADP a refuzat să avanseze un termen pentru materializarea acestui proiect, în condiţiile în care pe lista de priorităţi a societăţii se numără proiecte precum finalizarea parcării subterane din strada Independenţei, relocarea pieţei Obor peste drum de cartierul Europa şi transformarea pieţei mari în centru de afaceri cu produse alimentare după modelul celei din Rogerius.