Unitatea de Primire a Urgențelor se va muta, începând de miercuri, în cele 43 de containere modulare din faţa Spitalului Judeţean Clinic de Urgență din Oradea, după cum anunță un comunicat al municipalității.

UPU va funcţiona în condiţii de campanie timp de două luni şi jumătate, pentru a lăsa front de lucru constructorilor care lucrează la reabilitarea, extinderea şi recompartimentarea actualului spaţiu din incinta spitalului.

"Partea veche a Unităţii de Primiri Urgenţe, unde trebuie să se facă demolări, a trebuit golită. Tocmai de aceea s-a apelat la această soluţie de a închiria 43 de containere, care oferă condiţiile solicitate de Direcţia de Sănătate Publică, până la mijlocul lunii septembrie. Ne cerem scuze pacienţilor Spitalului Judeţean, dar asta a fost soluţia cea mai bună pentru a putea continua activitatea medicală de urgenţă", a declarat managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, citat în comunicat.

Potrivit managerului, cele 43 de containere sunt dotate cu aparatură de specialitate, aer condiţionat, utilităţi şi toate facilităţile necesare pentru desfăşurarea actului medical în bune condiţii.

Reabilitarea spaţiului aferent UPU face parte dintr-un proiect ambiţios de modernizare a clădirii Spitalului Judeţean, realizat în acest moment în proporţie de peste 75%.

Lucrările au fost atribuite asocierii firmelor Drumuri Bihor şi Construcţii Erbaşu pentru suma de 21,2 milioane lei. Investiţia este suportată în proporţie de 48,7% de la bugetul local, diferenţa de 51,3% fiind asumată de Ministerul Sănătăţii.

Constructorii s-au angajat să termine lucrarea în termen de 24 de luni, care expiră în ianuarie 2021.