Acţiune ca-n filme, joi după-amiază, pe şoseaua de centură a oraşului, unde poliţiştii au urmărit maşina cu care fugise atacatorul unei tinere.

Bărbatul, un marghitan de 28 ani, a jefuit o tânără de 21 ani din comuna Ineu de Criş pe strada Ciheiului, smulgându-i poşeta în care aceasta avea portmoneul şi telefonul mobil, după care a fugit cu o maşină.

"Victima a reţinut datele maşinii şi a sunat imediat pe numărul de urgenţă 112, iar patrulele Poliţiei Oradea şi cei ai Biroului Rutier Oradea au pornit în urmărirea maşinii care a fost blocată în trafic în Biharia", a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, subcomisarul Alina Dinu.

În maşină se aflau trei marghitani, între care şi bărbatul de 28 de ani suspectat de tâhărie. Toţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Oradea, iar în urma cercetărilor cel din urmă a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei.

"Vineri, acesta va fi prezentat la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Poliţiştii orădeni au recuperat şi poşeta tinerei, care urmează să fie returnată proprietarei.