Un orădean în vârstă de 24 ani a fost reţinut pentru 24 ore şi este anchetat, în prezent, în libertate, după ce, beat și fără permis la volanul unui Ford, a încercat să scape de un control al poliţiştilor rutieri şi, în timp ce era urmărit, a pierdut controlul direcţiei, izbindu-se de un un panou publicitar de pe Bulevardul Decebal. 

Incidentul s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după miezul nopţii, după cum reiese dintr-un comunicat transmis luni pe marginea cazului de Poliţia Bihor.

Un echipaj al Serviciului Rutier Bihor, aflat pe strada Evreilor Deportaţi, i-a făcut semn tânărului aflat la volanul autoturismului, însă acesta, în loc să oprească, a accelerat, încercând să scape. 

Urmărit de poliţişti, pe strada Evreilor Deportați, iar apoi pe Bulevardul Decebal, tânărul a pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei şi, în final, s-a izbit de un stâlp de susținere a unui panou publicitar. 

Din fericire, şoferul era singur în maşină şi a scăpat teafăr. „În urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul prezenta o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se arată în comunicat. 

Totodată, cercetările ulterioare au arătat că orădeanul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Ca urmare, el a fost reţinut pentru 24 ore, iar în prezent este cercetat în stare de libertate pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului. 

Ancheta se desfăşoară sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Orădeanul nu e singurul care, weekendul trecut, a înnoptat în Arestul Poliţiei Bihor. Vineri seara, poliţiştii din Băile Felix, au reţinut un bărbat în vârstă de 30 ani din Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, care circula la volanul unui BMW prin Băile 1 Mai, cu permisul de conducere suspendat şi cu o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, iar în prezent este cercetat în stare de libertate pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului și cu permisul suspendat. Şi în acest caz, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!