Un tânăr în vârstă de 26 ani din Borod a ajuns, miercuri, în Arestul Poliţiei pentru 24 de ore, după ce, beat şi fără permis la volan, a refuzat să oprească la semnalul agenţilor rutieri, obligându-i să-l urmărească.  

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, incidentul s-a petrecut miercuri seară, cu puţin înainte de ora 19.  “Cel în cauză a fost depistat în trafic la ora 18.50, pe strada Tudor Vladimirescu din Aleșd şi a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire efectuat de polițiștii rutieri, continuându-şi deplasarea”, se arată în informare.

Un echipaj de poliţie a pornit în urmărirea maşinii, reuşind să o blocheze în final pe drumul județean 764 la ieşirea din oraş. În urma verificărilor, agenţii au constatat că tânărul, Ion Florin Groza, conducea fără permis dar şi cu o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Groza a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar apoi a fost încarcerat în Arestul Poliţiei până a doua zi, când a fost condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd pentru audieri, iar apoi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Judecătoria Aleşd, cu propunere de arestare preventivă.

Solicitarea a fost respinsă, însă, de instanţă, decizie contestată imediat de procurorii Parchetului Aleşd. Ca atare, solicitarea a fost reanalizată, joi seară, şi de magistraţii Tribunalului Bihor, care, în urma unui proces întins până aproape de miezul nopţii, au stabilit că verdictul a fost unul corect iar contestaţia procurorilor, nefondată.

Astfel, după expirarea celor 24 de ore, tânărul a fost eliberat din arest, urmând să fie anchetat în libertate sub acuza de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului.