Tânărul a furat maşina, un Peugeot 206, joi dimineaţă, în jurul orei 8.30, din faţa unui ABC, unde a fost lăsat de proprietară. "Când s-a întors, tânărul a ameninţat-o cu o armă pe ea şi pe prietenul ei, după care s-a urcat la volan şi a plecat. Imediat, cei doi au sunat la 112", a declarat comisarul şef Ioan Brândaş, adjunctul şefului inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor.

Conform sursei citate, ulterior, maşina a fost dată în urmărire, fiind reperată, joi la prânz, în zona cartierului Rogerius din Oradea.

Mai multe echipaje de Poliţie au pornit în urmărirea maşinii, şoferul fiind înconjurat pe strada Sovata de pe malul drept al Crişului Repede, în apropierea podului de pontoane. Aici, din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă, maşina lovise un alt autoturism şi s-a oprit.

Tânărul aflat la volan a ieşit şi a fugit, oprindu-se pe malul râului, unde s-a întors şi a început să tragă cu pistolul pe care îl avea spre poliţişti.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au tras, la rândul lor, mai multe focuri de armă, mai întâi de avertizare, iar apoi spre suspect, rănindu-l în omoplatul drept şi la picior.

În acel moment, tânărul s-a aruncat în Crişul Repede, pentru a traversa înot râul. El a fost însă scos din apă de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, chemaţi la faţa locului de poliţişti, pe partea opusă a râului.

"Suspectul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde i se fac investigaţii", a spus Brândaş.

Şeful UPU, dr. Hadrian Borcea a declarat pentru BIHOREANUL că starea rănitului este bună iar rănile suferite nu i-au pus viaţa în pericol. "A suferit o hipotermie uşoară şi are două plăgi împuşcate, la nivelul umărului şi a picioarului. A fost dus la Radiografie dar din primele investigaţii, gloanţele nu i-au atins niciun organ vital", a declarat Borcea.

În prezent, poliţiştii continuă cercetările la faţa locului, pentru a găsi arma cu care hoţul a tras asupra lor. "Se aşteaptă venirea scafandrilor de la ISU Bihor, care vor continua căutările în Criş. Cel mai probabil, în momentul în care s-a aruncat în apă, suspectul a abandonat arma în apă", a arătat adjunctul şefului inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor. Brândaş a mai precizat că deocamdată nu se cunoaşte identitatea suspectului, acesta refuzând să comunice. "Suspectul nu a avut asupra lui acte de identitate iar la spital a refuzat să facă vreo declaraţie. Cercetările continuă", a mai declarat Brândaş.