Un tânăr în vârstă de 22 ani, urmărit internaţional de autorităţile franceze pentru ucidere din culpă, a fost prins de poliţiştii din Bihor şi arestat la Curtea de Apel Oradea, în vederea predării. 

Bărbatul, Augustin Fechete, este din comuna Tinca, iar autoritățile judiciare franceze au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare, find anchetat pentru ucidere din culpă, infracţiune comisă pe teritoriul Franței.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, Fechete a fost prins joi dimineaţă, în localitatea de domiciliu, de un echipaj al Secției 8 de Poliție Rurală Tinca.

El a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele lui o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. 

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliției Bihor, iar vineri a fost condus la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare în vederea predării către autoritățile judiciare din Franța.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea, condiţionând însă predarea lui Fechete "de împrejurarea ca, în cazul în care autorităţile judiciare din Franţa vor pronunţa o pedeapsă privativă de libertate faţă de acesta, să fie transferat în România în vederea executării pedepsei", după cum se menţionează în soluţia postată, pe scurt, pe portalul instanţei de judecată. 

Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă. 

Schimbul de date şi informaţii în acest caz a fost realizat prin Biroul Sirene - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!