Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri au prins un orădean dat în urmărire naţională şi internaţională pentru înşelăciune, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Pe 11 iunie, în acest an, orădeanul Viorel Claudiu Cozma, 31 de ani, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare de către Judecătoria Oradea într-un dosar în care fost acuzat că a înşelat Banca Transilvania, Bancpost şi Raiffeisen Bank, de la care a împrumutat diverse sume de bani în valută, pentru nevoi personale, în baza unor adeverinţe de venit falsificate, fără a mai returna ulterior creditele.

Pentru că sentinţa nu a fost atacată în termen de 10 zile de la comunicare, aşa cum prevede procedura, Judecătoria Oradea a emis faţă Cozma mandat de executare a pedepsei privative de libertate, însă tânărul nu a putut fi încarcerat deoarece a dispărut de la domiciliu. Deci, acesta a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.

„Miercuri, în baza unor informaţii primite de poliţişti, tânărul a fost prins şi încarcerat în Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.