Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, a anunţat, joi, punerea sub urmărire penală a unui bărbat de 61 ani din judeţul Mureş găsit cu 2.000 de pachete de ţigări nedeclarate la intrarea în ţară prin Vama Borş.

"Cel în cauză a fost depistat la sfârşitul lunii aprilie, într-o acţiune comună a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu poliţiştii de frontieră din Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş. Suspectul era pasager într-un autocar care intra în ţară şi care a fost supus unui control amănunţit", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

În urma controlului, poliţiştii au constatat că mureşanul transporta în cala autocarului patru genţi de voiaj în care se aflau 2.000 pachete de ţigări cu timbru de Ucraina, pentru care nu achitase accizele aferente.

La începutul săptămânii, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au dispus începerea urmăririi penale împotriva bărbatului pentru încălcarea Codului fiscal care pedepseşte cu închisoare de la 1 la 4 ani deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete.

"Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări şi continuă cercetările în cauză cu suspectul în stare de libertate, pentru documentarea întregii sale eventuale activităţi infracţionale şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat bugetului de stat, aproximat la 20.000 lei", a mai spus subofiţerul.