Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oradea l-au reţinut pentru 24 de ore şi au început urmărirea penală faţă de un bărbat de 32 de ani, din comuna Nojorid, pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

„Bărbatul a fost reţinut pentru că, în noaptea de 11 spre 12 ianuarie ar fi acostat o orădeancă de 19 ani, pe care, după ce ar fi lipsit-o de libertate în mod ilegal, ar fi condus-o într-o baracă părăsită, situată pe un teren viran de pe raza municipiului şi ar fi constrâns-o să întreţină cu el raporturi sexuale, împotriva voinţei acesteia", a declarat Alina Dinu.

Potrivit unor surse din Poliţie, însă, victima individului este chiar iubita unui prieten de-al lui, iar tânăra nu ar fi tocmai inocentă. Cei doi ar fi ieşit la o plimbare în noaptea cu pricina şi au petrecut două ore într-o baracă. Conform aceloraşi surse, victima a fost prezentată la medicul legist care însă nu au găsit pe corpul fetei urme de violenţă şi au arătat că raportul sexual între cei doi a fost unul normal, fără să fie descoperite semne de viol. Medicii nu exclud varianta ca reclamaţia să nu fi fost fondată.

Pe de altă parte, poliţiştii pun reţinerea bărbatului, Florian Demian, şi pe seama faptului că anul trecut, acesta a tâlhărit un tânăr de 21 de an. „Bărbatul este suspectat că în seara de 24 noiembrie 2009, în jurul orei 22, a acostat un tânăr de 21 de ani din Diosig, pe care l-a deposedat, prin violenţă, de 15 lei şi un telefon mobil", a mai spus Alina Dinu.

Prezentat, miercuri, în faţa procurorilor, bărbatul a fost pus în libertate.

Florian Demian este recidivist, având deja dosare pentru tâlhărie şi furt. În plus, anul trecut, el a mai fost reţinut pentru 24 de ore, tot pentru lipsire de libertate si viol, după ce a violat o tânără de 21 de ani în colonia de romi din Nojorid.