Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, miercuri, că poliţiştii beiuşeni au început urmărirea penală împotriva unui bihorean de 57 ani din comuna Lunca, administrator la o societate comercială, pentru încălcarea Codului fiscal.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, începând din iunie 2010 şi până în mai 2012, Valer Popa, administrator al fabricii de tricotaje Riposta Ştei, a reţinut de la angajaţi impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă pe care, însă, nu le-a virat către bugetul de stat în termenul prevăzut de lege.

Potrivit unor surse judiciare, Popa nu a mai achitat datoriile fiscale după declanşarea procedurii de insolvenţă, în mai 2010, şi, cu toate că anul trecut administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Bihor a realizat un plan de redresare, aprobat de creditori şi instanţă, nu l-a respectat, ba mai mult decât atât, ar fi încercat să scape de plata datoriilor, forţând intrarea societăţii în faliment.

"Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 121.818 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Marţi, după ce a fost înştiinţat că a fost pus sub învinuire, patronul a şi achitat 40.000 lei din pagubă, obligându-se să achite întreaga datorie până la sfârşitul acestui an.

"Poliţiştii de investigare a fraudelor beiuşeni continuă cercetările în cauză, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului provocat bugetului consolidat al statului", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.