Formalităţile au fost făcute, se poate organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului. Guvernul a aprobat în şedinţa de joi indicatorii tehnico-economici ai sălii polivalente cu 5.000 de locuri care urmează să fie construită pe amplasamentul pieţei de vechituri.

"După publicarea hotărârii de guvern, Compania Naţională de Investiţii poate demara licitaţia pentru începerea lucrărilor la această sală de sport. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate precum şi la obţinerea avizelor necesare realizării acestui obiectiv important pentru oraşul nostru", a declarat primarul Ilie Bolojan potrivit unui comunicat al municipalităţii.

Investiţie în valoare de 22,1 milioane euro, din care contribuţia oraşului se ridică la 4 milioane euro, sala de sport a oraşului va trebui construită în termen de doi ani.

Sala polivalentă de lângă campusul universitar va avea o capacitate de 5.000 locuri, din care 3.600 în gradene fixe şi 1.400 în gradene retractabile.

Finanţarea investiţiei va fi făcută de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Municipiul Oradea, prin Programu naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport.