USR Bihor l-a acuzat pe primarul comunei Sîntandrei, Ioan Mărcuş, că "dă dovadă de intenţii faraonice când vrea să construiască un gard în valoare de 85.000 euro pentru creşa din localitate", întrebându-se "dacă nu cumva gardul nu va fi mai costisitor decât clădirea creşei în sine".

USR condamnă

Printr-un comunicat dat publicităţii luni de USR Bihor, care îl citează pe un membru USR din Sîntandrei, Doru Verdeş, formaţiunea de opoziţie constată, de asemenea, că "nu putem să ne dăm seama cu ce va ajuta el (n.r. – gardul) la educaţia şi dezvoltarea copiilor noştri, şi că suma alocată pentru lucrare, de 85.000 euro, "reprezintă aproape jumătate din totalul investiţiilor care vor fi realizate în anul 2018 în întreaga comună Sîntandrei", în condiţiile în care un privat ar face o asemenea investiţie la nivelul a cel mult câteva mii de euro.

"USR Sîntandrei condamnă risipa banilor publici", se mai spune în comunicat, cu concluzia că "avem din nou dovada risipei banilor publici de către Primărie", cu avertizarea că "vom reveni" şi "asupra altor elemente ale bugetului care ne-au atras atenţia".

Cel mai ieftin

Contactat de BIHOREANUL, primarul comunei Sîntandrei, Ioan Mărcuş, respinge insinuările preşedintelui organizaţiei locale a USR şi spune că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în judecată pentru defăimare.

"Preţul gardului nici pe departe nu se apropie de al creşei, care este de aproape 500.000 euro, pentru că a fost construită la standarde europene, şi a fost stabilit în urma unei licitaţii atât pentru proiectare, cât şi pentru execuţie, la care au participat cinci ofertanţi, achiziţia fiind făcută prin SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice)", a declarat Mărcuş.

Edilul a adăugat că acest preţ include studii geo, fundaţie din beton şi suprastructură zidită cu cărămidă, aşa încât "copiii să fie în siguranţă", dar şi că lungimea gardului este de 200 metri.

"Dl. Doru Verdeş nu m-a întrebat înainte de a vorbi în spaţiul public, se pare că pe dânsul nu adevărul îl interesează, ci imaginea de luptător politic, motiv pentru care îmi rezerv dreptul să deschid o acţiune în instanţă în ceea ce-l priveşte. Cu minciuna nu se merge prea departe", a spus primarul din Sîntandrei.