Echipei arădene UTA îi prieşte la Oradea! Asta s-a putut vedea şi sâmbătă, când la Stadionul Iuliu Bodola, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a primit replica echipei sibiene FC Hermannstadt, una dintre formaţiile bune ale acestui sezon din Superligă, având înaintea disputei doar două înfrângeri.

După un început mai bun al sibienilor, treptat arădenii şi-au intrat în joc, şi-au creat ocazii mari, iar pe finalul partidei au apărut şi golurile.

În cele din urmă, UTA s-a impus cu 2-0, iar bihoreanul Claudiu Micovschi şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, semn că şi el se simte foarte bine acasă, în Oradea.

Teren greu, dar joc dinamic

Meciul s-a disputat pe un teren greu, după ploile consistente căzute în ultimele zile. Cei care au început mai bine au fost sibienii, care în primele 16 minute de joc au expediat trei şuturi spre poarta apărată de Florin Iacob.

Mai întâi, Silviu Balaure a expediat un şut bun de la 14 metri, dar a scos goalkeeperul UT-ei în corner. Apoi, Alexandru Jipa a şutat de la 16 metri pe lângă bară, iar Alessandro Murgia a trimis şi el puţin pe lângă stâlpul din partea stângă a porţii lui Iacob.

În minutul 20, a apărut şi replica arădenilor. Tânărul Rareş Pop a fost angajat foarte bine în suprafaţa de pedeapsă, a preluat frumos şi a trecut de un adversar, dar şutul său din 8 metri, a lovit bara porţii sibiene. A fost momentul de declic din jocul UT-ei, pentru că din acest moment elevii antrenorului Mircea Rednic au început să pună în pericol poarta adversă.

În minutul 25, Cătălin Carp a expediat un şut bun de la 25 de metri, puţin pe lângă bară. Un minut mai târziu, Andrej Fabry a expediat şi el un balon de la 16 metri, dar tot puţin pe lângă poartă.

În minutul 35, UTA şi-a trecut în cont o nouă ocazie uriaşă. Tiberiu Căpuşă a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns în careu la Luckassen, care a scăpat singur, dar de la 12 metri a trimis în portar.

Până la pauză au mai avut şi sibienii o ocazie. În minutul 40, Alexandru Jipa a executat bine o lovitură liberă de la 23 de metri, dar a scos în corner, de sub bară, portarul Florin Iacob.

La pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0, însă în repriza a doua echipa arădeană a revenit mult mai motivată de la vestiare. A început să pună presiune şi au venit şi ocaziile. Introdus în minutul 46, bihoreanul Claudiu Micovschi a expediat un şut bun de la 17 metri, dar scos de portarul Căbuz.

O nouă ocazie uriaşă a avut UTA în minutul 62, când tânărul Rareş Pop l-a angajat în careu, în poziţie centrală pe Eric Omondi, care a scăpat singur cu portarul, dar din 7 metri nu a reuşit să-l învingă pe acesta.

Golurile au apărut pe final de joc

Hermannstadt a replicat în minutul 70, când fostul atacant al echipei Luceafărul Oradea, Daniel Paraschiv, a trimis un şut de la 16 metri, reţinut de portar.

Cea de-a patra ocazie mare a UT-ei s-a consemnat în minutul 78, când foarte activul Rareş Pop a fost angajat în careu şi din poziţie centrală a şutat puternic, fiind singur cu portarul, dar în bara transversală.

În cele din urmă dominarea arădenilor s-a concretizat şi pe tabela de marcaj, în minutul 79, când acelaşi Rareş Pop l-a angajat în careu pe atacantul Kevin Luckassen, care de data aceasta nu a mai iertat şi l-a învins pe portarul Căbuz.

Ulterior, peste doar trei minute, UTA, aflată pe val, şi-a majorat diferenţa pe tabelă, după ce Omondi i-a trimis în lateral stânga lui Caludiu Micovschi. Acesta a şutat l-a colţul lung şi l-a învins pe portarul sibian, 2-0.

Finalul de joc a fost controlat de echipa gazdă, UTA, iar cei aproximativ 1.500 de suporteri au sărbătorit cu jucătorii şi staff-ul tehnic cea de-a cincea victorie din actuala ediţie de campionat.

Cu acest succes, UTA a urcat pe locul 9 al clasamentului, cu 22 de puncte.

Declaraţiile antrenorilor

„E o victorie meritată cu ocazii multe. Țin să felicit ambele echipe ținând cont de starea gazonului. Mie mi-a fost greu să ajung până la suporteri să îi salut. Am jucat foarte bine pe un teren greu, cu o apărare foarte bună. E foarte greu să ai stabilitate bună. Am avut încredere. Nu e prima oară când înscriem pe final”, a spus, imediat după joc, antrenorul echipei arădene Mircea Rednic.

„A fost un meci de luptă. A doua repriză a fost mai bună pentru ei, noi am făcut câteva greșeli și ei au căpătat curaj, au venit mult peste noi. Din punct de vedere tactic, era clar, pasul lung, mingea a doua, reacție, echilibru. Trebuie să trecem peste această înfrângere pentru că vin meciuri grele. Probabil, după această etapă, este posibil să ieșim din play-off. De data aceasta era bun un egal cu UTA. Important e să faci cât mai multe puncte, așa am plecat de la început, să scoatem maxim de la fiecare meci. A venit și înfrângerea după atâtea etape. N-am jucat că băgăm autobaza în poartă și să se termine egal. A venit și înfrângerea, e dureroasă”, a afirmat, la rândul său, antrenorul sibienilor Marius Măldărășanu.


UTA AradFC Hermannstadt 2-0 (0-0)

Oradea. Stadion: Municipal „Iuliu Bodola”. Spectatori: 1500

Au marcat: Kevin Luckassen (min. 79) şi Claudiu Micovschi (min. 82)

UTA Arad: Fl. Iacob – I. Conte, Al. Benga, A. Abeid – T. Căpușă, C. Carp, Cr.Mihai (min. 90+2 D. Iuraşciuc), A. Stahl (min. 46 Cl. Micovschi) – R. Pop (min. 80 D. Rodrigues), E. Luckassen (min. 86 M. Stolnik) şi A. Fabry (min. 46 E. Omondi). Antrenor: Mircea Rednic

FC Hermannstadt: C. Căbuz – A. Oroian (min. 46 P. Medina), Fl. Bejan, I. Stoica, I. Butean (min. 65 M. Antoche) – R. Fonseca (min. 64 D. Neguţ), S. Mino (min. 81 I. Biceanu), Al. Murgia – S. Balaure, D. Paraschiv şi Al. Jipa (min. 82 A. Ciobotaru). Antrenor: Marius Măldărășanu

Au arbitrat: Horia Mladinovici – Mircea Grigoriu şi Cosmin Vatamanu (toţi din Bucureşti)

Formaţia arădeană va juca şi săptămâna viitoare la Oradea, marţi de la ora 19, cu FC Voluntari, în ultima etapă a Grupei D din Cupa României, într-o partidă pe care şi-o doreşte câştigată, de asemenea, pentru că speră la calificarea în sferturile cupei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!