Locuitorii din Zona Metropolitană Oradea sunt invitați de municipalitate să își spună problemele, răspunzând unui chestionar lansat online. 

Răspunsurile cetățenilor vor fi folosite pentru ierarhizarea investițiilor, îndeosebi ale celor de mediu și transporturi, prin așa numitul Plan de dezvoltare a teritoriului. 

Pentru un plan de dezvoltare 

„Primăria Municipiului Oradea, prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, organizează o consultare publică pentru elaborarea Planului de amenajare a teritoriului la nivelul Zonei Metropolitane Oradea (PATZMO)”, a transmis marți Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Cetățenii pot accesa chestionarul pe pagina https://forms.gle/hCGMnQdQnj4nXJBC6. Termenul limită de transmitere a răspunsurilor online este 20 octombrie.

Locuitorii ZMO au cuvântul

Potrivit comunicatului municipalității, viitorul Plan de amenajare a teritoriului va stabili strategiile și direcțiile de dezvoltare a ZMO. Documentul „generează un cadru de planificare strategică și spațială pentru amenajarea teritorială a zonei funcționale a Municipiului Oradea, precum și un instrument de ierarhizare a investițiilor, în special pe ale celor de mediu și în transporturi”.

Astfel, chestionarul cuprinde întrebări legate de problemele cu care se confruntă locuitorii ZMO.

Spre exemplu, legat de investiții, cetățenii sunt întrebați „care credeți că este principala direcție de dezvoltare pe care ZMO ar trebui să o urmărească în următorii 10 ani?” ori „care credeți că este principala problemă cu care se confruntă, în prezent, ZMO?”.

În ceea ce privește transporturile, locuitorii ZMO sunt întrebați dacă fac naveta, spre ce localități, dar și „care este mijlocul de transport ales pentru deplasare?”.

Locuitorii ZMO care accesează chestionarul vor mai putea răspunde și la: „cât de mulțumit sunteți de localitatea în care trăiți?”, dar mai ales „dacă ați avea posibilitatea, v-ați muta în următorii doi ani din localitate?”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!