Lucrările de reabilitare a bazinului olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea au fost finalizate în proporție de 50%.

Cu toate măsurile anti-incendiu...

Potrivit unui comunicat transmis luni de Primăria Oradea, până în prezent constructorii au înlocuit acoperișul din policarbonat cu unul mult mai performant din punct de vedere al proprietăților termoizolante și au refăcut sistemul de captare a apelor pluviale și menajere.

Constructorii au mai montat sistemul de filtrare a apei, au înlocuit instalații de ventilație și au izolat întreaga construcție cu spumă anti-incendiu. „Am luat toate măsurile necesare cerute de pompieri pentru că la finalul lucrărilor vrem să obținem pentru bazinul olimpic autorizația de securitate la incendiu”, a declarat pentru BIHOREANUL, șeful Direcției Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Un bazin olimpic ca nou...

Constructorii lucrează în această perioadă la reabilitarea instalațiilor interioare de la cele electrice la cele sanitare, a cuvei bazinului de înot și se amenajează canalul tehnic de vizitare din jurul acestuia.

Având în vedere amploarea lor, lucrările de reabilitare a bazinului olimpic au fost împărțite în mai multe contracte fiecare vizând printre altele: reabilitarea cuvei bazinului și instalațiilor acestuia, reabilitarea acoperișului și amenajărilor interioare, repararea instalațiilor de producere a apei calde și a celor de ventilat și remodelarea compartimentărilor interioare.

„La finalul investiției vom putea spune că avem un bazin olimpic nou care va îndeplini toate standardele sportive, dar și cele de siguranță și igienă”, a spus Popa.

Investiția făcută va duce la scăderea costurilor de întreținere a bazinului având în vedere diminuarea pierderilor de apă tehnologică din bazin și se va îmbunătăți sistemul de iluminat, ventilație și de încălzire în jurul bazinului și în vestiare.

Lucrările, în valoare de 16,6 milioane lei, sunt executate de firmele Sport Play Sistem și MBS Group.