Senatul României a decis, miercuri, să îi ridice imunitatea fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, aşa că acesta va putea fi cercetat penal de DNA în "dosarul consilierei". Potrivit presei centrale, 98 de senatori au votat pentru ridicarea imunităţii, 24 împotrivă şi unul s-a abţinut.

Înainte de vot, Bodog le-a spus colegilor că nu se teme de ancheta procurorilor anticorupţie.

"Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România", a declarat senatorul.

"Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul", a spus senatorul PSD.

Înainte de declaraţia sa, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat public că senatorii social-democraţii vor vota pentru ridicarea imunităţii, în ciuda faptului că, în Comisia Juridică, s-au abţinut de la vot. Drept urmare, Comisia a şi propus respingerea cererii DNA.

Procurorii DNA îl acuză pe Bodog că a comis, în mai multe rânduri, pe când era ministru al Sănătăţii, infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri.

Concret, timp de un an, Bodog a avut o consilieră din Oradea care n-a mers la serviciu, ba chiar nici n-a fost fizic în Bucureşti, dar a fost plătită. Mai mult, PSD-istul ar fi semnat în locul acesteia contractul de muncă, fişe de pontaj şi alte documente.

Consiliera cu pricina, Marcu (Baciu) Andreea Olivia, este şi cadru didactic al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, unde senatorul PSD este prodecan. Procurorii DNA susţin că ea a prejudiciat Ministerul Sănătăţii cu peste 70.000 de lei, bani încasaţi din salarii necuvenite.