Dealul Ciuperca va deveni grădină publică. Constructorul Abed Nego a început miercuri lucrările de amenajare a viitoarei zone de agrement.

Finanţate din bani europeni, lucrările în valoare de 1,7 milioane euro vor dura 10 luni. Înainte de sfârşitul anului 2015 zona va trebui să fie deja consolidată cu ziduri de sprijin cu piatră naturală. Mobilat cu zone de belvedere şi odihnă, dealul va deveni o grădină publică cu alei, spaţii verzi, arbori, arbuşti şi plante.

"Pentru ca întreaga zonă să fie cât mai agreabilă pentru vizitatori, pe deal se vor amenaja alei dotate cu mobilier urban, de la băncuţe, coşuri de gunoi, până la corpuri de iluminat, toate integrate perfect în ambientalul specific. Va fi amenajată şi o zonă verde, după conceptul de "grădină botanică" în aer liber", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Lucrările mai cuprind şi amenajarea unui sistem automat de irigare a întregii suprafeţe precum şi un sistem de iluminat ambiental care să scoată dealul Ciuperca în evidenţă inclusiv pe timpul nopţii.

Lucrările de reamenajare a dealului Ciuperca au fost câştigate în luna decembrie de firmele Abed Nego şi Adenandra la un preţ de 4,9 milionane lei fără TVA, la cea de-a treia licitaţie organizată de municipalitate. Prima procedură de achiziţie a fost anulată din lipsă de ofertanţi iar la cea de-a doua Abed Nego, singura firmă înscrisă, a fost descalificată pentru că nu a putut dovedi experienţă similară.