Piaţa Decebal se transformă în supermarket. Administraţia Domeniului Public va scoate la licitaţie în perioada următoare lucrările de înlocuire a actualei împrejmuirii din beton şi panouri metalice cu o vitrină din policarbonat, după modelul celei de la marile magazine.

"Această lucrare va finaliza lucrările de modernizare a pieţei. În loc să facem un gard nou în locul celui existent, care nu mai corespunde din punct de vedere estetic, pe laturile dinspre strada Menumorut şi localul Stradivari vom închide piaţa cu o vitrină, astfel încât să arate ca un magazin", a declarat Liviu Andrica, directorul ADP.

Investiţia în valoare de 385.000 lei va fi scoasă la licitaţie în perioada următoare şi va trebui finalizată în două luni. Aceasta va cuprinde lucrări de demolare a împrejmurii existente, turnarea unei fundaţii din beton cu stâlpi metalici şi grinzi, construcţia unei structuri metalice de susţinere a închiderii, amenajarea în partea superioară a construcţiei a unor închideri din policarbonat şi aluminiu, realizarea de accese în incinta pieţei, porţi de închidere, zugrăveli şi reparaţii pardoseli.

Lucrările din această vară vor încheia procesul de modernizare a Pieţei Decebal. Aceasta a fost reamenajată anul acesta prin înlocuirea copertinei vechi cu învelitoare din fibră de sticlă cu o structură uşoară acoperită şi o învelitoare din policarbonat.