Vara continuă să fie secetoasă în Bihor. Prognoza hidrologilor pentru luna august arată că în continuare debitele principalelor râuri vor fi scăzute.

„În spațiul hidrografic Crișuri, în luna Gustar, regimul hidrologic se va situa sub 30% din mediile multianuale lunare pentru toate râurile, și anume Ier, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru și Crișul Alb”, a transmis luni ABA Crișuri.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în luna august „sunt posibile fenomene episodice de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide în timpul ploilor torenţiale”. Totuși, debitele vor crește doar pe perioadă scurtă, iar specialiștii se așteaptă ca și în septembrie, și în octombrie, în bazinul Crișurilor să se resimtă seceta.

Așa cum BIHOREANUL a scris, săptămâna trecută s-au aplicat pentru prima oară în această vară măsuri de reducere a debitelor către mai multe ferme și livezi din bazinul Crișurilor, iar în câteva localități din Bihor alimentarea cu apă este restricționată pe timpul nopții.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!