Orădeanul în vârstă de 32 de ani care, vineri la prânz, a lovit un bărbat în vârstă de 66 de ani ce se plimba pe malul Crișului Repede, iar apoi l-a împins în apele râului, a încercat să o atace într-o manieră similară și pe soția victimei.

Înainte de a-i ataca pe cei doi soți, agresorul i-a amenințat că îi omoară, detaliile fiind furnizate BIHOREANULUI de fiul celor două victime.

Avea un cuțit la el!

Fiul celor doi soți, Sergiu Negrău, a declarat, sâmbătă, pentru BIHOREANUL, că părinții lui au ieșit la plimbare pe malul Crișului Repede cu nepoțelul lor, un bebeluș în vârstă de 11 luni.

„Mama împingea căruciorul cu copilul meu, și veneau pe dig dinspre Vandana (n.r. fost restaurant de lângă podul Decebal), au trecut de podul de pontoane și se îndreptau spre Sovata. Individul se îndrepta în direcția opusă, venind din fața lor, iar  când a ajuns lângă ei le-a spus: „Ce vă plimbați pe-aici? Dați-vă din calea mea!”. Mama, cu căruciorul, s-a tras la o parte”, a relatat Negrău.

Pentru atacator nu a fost suficient, însă. „Când a ajuns lângă tata, a zis: „Vă omor pe toți trei!” și a sărit la el, l-a lovit și l-a împins în Criș sau, nu știu, din lovitură, a căzut în Criș. Tata mi-a zis că l-a văzut pe atacator că avea ceva în mână, ulterior, am aflat că avea asupra lui un cuțit”, a mai declarat fiul victimelor.

După ce bărbatul de 66 de ani a ajuns în apă, atacatorul s-a îndreptat asupra soției acestuia. „Ea era cu căruciorul, agresorul a prins-o de geacă, bănuiesc ca să o arunce în Criș, dar mama avea geaca descheiată și a reușit să se smucească. A luat-o la goană, strigând și ea, și copilul, iar tata urla din apă, să îi lase în pace”, a mai povestit Negrău.


Imobilizat de martorii agresiunii, atacatorul a fost preluat de polițiști, care l-au internat cu forța la Psihiatrie

„Nu arăta a boschetar, era bine îmbrăcat”

Atunci au intervenit martorii scenei, care au reușit să-l imobilizeze pe agresor, i-au luat și cuțitul, și l-au scos din apă pe bărbatul căzut. Acesta a ajuns la spital, cu o plagă tăiată la deget, lovituri pe față, zgârieturi, contuzii la coastă.

„A fost externat, dar mai trebuie să facă investigații, că nu își poate mișca o mână, din umăr”, a explicat fiul victimei.

Familia este șocată de acest incident pe care cei doi bunici nu l-au prevăzut. „Mi-au spus că agresorul nu arăta a boschetar, era îmbrăcat normal, chiar bine, a zis mama”, a mai spus Sergiu Negrău.

O femeie care a asistat la scenă le-a spus celor doi soți că, cu circa 15 minute înainte să-i atace, agresorul s-ar fi luat și de ea, spunându-i să nu-i stea în cale.

Bărbatul de 32 de ani a fost ridicat de Poliție și internat cu forța la Spitalul de Psihiatrie. De asemenea, el este acum cercetat penal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!