Oradea va avea prima parcare supraterană cu tunel. Primarul Ilie Bolojan a publicat vineri pe Facebook proiectul viitoarei parcări din curtea Spitalului Militar.

"Am intrat pe ultima sută de metri cu proiectul de construire a parcării multietajate din curtea Spitalului Clinic de Urgenţă Avram Iancu. Pentru a uşura accesul, parcarea va fi legată de Magazinul Crişul printr-un pasaj suprateran. În primăvara anului viitor vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici", a menţionat edilul în textul explicativ al proiectului.

Anunţul edilului vine la numai o zi după ce Consiliul Local a aprobat în şedinţă ordinară protocolul de predare – primire a unei suprafeţe de 2.176 metri pătraţi din curtea Spitalului Militar.

Parcarea, cu acces dinspre strada Braşovului, va vea o capacitate de 400 de locuri pentru autovehicule, 30 de locuri pentru biciclete în regim bikesharing şi 30 de locuri pentru biciclete proprietate privată.

Proiectul viitoarei parcări a atras atenţia orădenilor, majoritatea acestora lăudându-l. "Să nu uitaţi să îi puneţi să contribuie şi pe noii proprietari de la magazinul Crişul", a cerut un internaut. Orădeanul a făcut trimitere la preluarea managementului hypermarket-ului de către familia Pop, a fostului prefect de Bihor, Claudiu Pop.