Un tânăr în vârstă de 18 ani din Salonta a fost internat forţat la dezalcoolizare, iar după externare a ajuns în Arestul Poliţiei pentru ultraj în formă agravată. Acuzele vizează ameninţări cu moartea făcute la adresa poliţiştilor chemaţi în mai multe rânduri de părinţii săi pe care, atunci când era beat, îi teroriza. 

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, Carmen Scurt, tatăl tânărului a sunat de mai multe ori la 112, în ultima perioadă. "Sub influenţa băuturilor alcoolice fiind, inculpatul devenea agresiv, iar tatăl lui solicita ajutorul poliţiştilor", spune procurorul. 

Tânărul, care se numeşte Gabor Istvan, nu se liniştea, însă, nici la apariţia poliţiştilor, pe care nu se sfia să-i înjure şi să-i ameninţe cu moartea. "Vă prind", "Plecaţi că vă omor", "Vă tai beregata, să moară mama", sunt doar câteva dintre expresiile cu care îi primea pe oamenii legii sosiţi să-l calmeze, urletele lui fiind auzite şi de vecini.

"Ultima oară, duminică, 16 mai, i-a aşteptat pe poliţişti în poartă, cu un cuţit în mână. Tatăl lui era în stradă, ascuns, de teama lui", povesteşte prim-procurorul Parchetului Salonta. 

Pentru că exista riscul ca tânărul să rănească pe cineva, anchetatorii au decis ca acesta să fie internat forţat la Spitalul de neuropsihiatrie din Oradea, unde a stat până joi când, după ce a ieşit pe poarta spitalului, a fost încătuşat şi, apoi, dus în faţa instanţei şi arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. 

Ancheta în caz este continuată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, Gabor fiind inculpat pentru trei infracţiuni de ultraj în formă agravată.