Cimitirul Municipal s-a extins cu 4.900 locuri de morminte. Firmele Dan & Dan şi Electroconstruct Sildac au finalizat lucrările de extindere a cimitirului cu 5,7 hectare prin înfiinţarea de şase noi parcele.

Parcelele 142 - 147 au fost delimitate, desecate, asfaltate şi mobilate cu reţea electrică, de apă şi apă pluvială pentru suma de 2,2 milioane lei fără TVA.

Potrivit managerului Adiministraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, fără extinderi, cimitirul ar fi fost "închis" încă de anul trecut. "În 2012 am mai făcut o extindere, iar cu actuala extindere s-au creat în total peste 7.000 de locuri de înmormântare, ceea ce înseamnă că cimitirul poate fi funcţional în continuare cel puţin până în 2018", a declarat Andrica marţi, pentru BIHOREANUL.

Extinderea repetată a făcut ca suprafaţa cimitirului să crească în ultimii ani de la 65 hectare la 72,8 hectare.

Conform regulamentului de funcţionare al acestuia, noile locuri de înmormântare se vor acorda în ordinea numerică a rândurilor şi locurilor. Locurile pot fi rezervate anticipat pentru 10, respectiv 20 de ani, numai pe bază de licitaţie. ADP este obligată să publice în luna ianuarie a fiecărui an lista completă a locurilor de veci libere din incinta cimitirului.