După ce a tăiat salariile tuturor bugetarilor cu 25%, chiar şi cele care abia treceau de nivelul minim pe economie, şi după ce a anulat lucrătorilor din sectorul public şi sporurile şi primele, PDL a devenit, ca prin minune, cel mai mare apărător al acestora. Cel puţin din vorbe, după cum demonstrează liderul PDL Oradea, Ionel Avrigeanu, care a criticat aspru USL pentru intenţia ca pe viitor să impoziteze suplimentar "salariile nesimţite", de peste 4.500 lei.

"USL dă cu o mână şi ia cu două"

"După o campanie în care a promis că la robinetele românilor va curge lapte şi miere, iată că anul 2013 este deja unul al scumpirilor", a afirmat liderul consilierilor judeţei ai PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o joi.

Acesta a spus că, deşi în opoziţie "Ponta se declara împotriva oricăror creşteri de taxe şi impozite", Guvernul condus de acesta "propune un buget care trage după el 20 de taxe şi impozite noi sau majorate".

Avrigeanu a exemplificat aceste noi "impozite şi taxe" cu creşterea preţului la electricitate (negociată însă cu FMI chiar de Guvernul PDL), cu scumpirea ţigărilor şi alcoolului ca urmare a creşterii accizelor (şi aceasta asumată tot de fostul Guvern PDL), a combustibililor (idem), plus creşterea cu 16% a taxelor şi impozitelor locale, instituirea unor taxe speciale pentru companiile de gaze, introducerea coplăţii în spitale (proiectată tot de foştii miniştri ai Sănătăţii din executivele conduse de PDL), transformarea taxei de poluare în timbru de mediu, obligativitatea impozitului de 3% pe venituri pentru microîntreprinderi, instituirea impozitului pe terenurile agricole mai mari de 2,2 hectare şi a impozitului pe animale de la cinci capete de vite în sus.

PDL, apărătorul "salariilor nesimţite"!

Tot fără a sufla o vorbă despre tăierea de către Traian Băsescu şi Emil Boc a salariilor din sectorul bugetar cu 25% sau despre anularea tuturor sporurilor pe care le primeau salariaţii din domeniul public, Avrigeanu consideră că partidul său a devenit, prin simpla trecere în opoziţie, avocatul cel mai devotat al acestor angajaţi, iar USL, prin simpla ajungere la putere, duşmanul cel mai mare al acestora.

"Politica fiscală aberantă promovată de Guvernul Ponta nu se opreşte aici. USL a anunţat că are de gând să continue să aplice noi impozite. Va urma impozitarea suplimentară a bugetarilor cu venituri de peste 4.500 lei pe lună şi creşterea impozitelor pentru persoanele fizice care utilizează imobilele din proprietatea personală pentru activităţi comerciale", a înfierat Avrigeanu. Brusc cuprins de, nu-i aşa, grija deosebită pentru bugetari...