Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au obţinut aprobarea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare pentru suplimentarea cu 10 fluxuri a capacităţii de imunizare anti-Covid în Oradea, prin deschiderea a două centre de vaccinare în aer liber, ambele cu Pfizer. Unul va fi organizat modular în Piaţa Gojdu, deci în Centrul Civic, iar celălalt va fi de tip drive-thru, pe strada Traian Blajovici, lângă Auchan.

"La finele săptămânii trecute, mai exact vineri, 23 aprilie, Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au solicitat Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare suplimentarea capacităţii de imunizare din Oradea cu 10 fluxuri, toate cu vaccinul Pfizer, iar azi, luni, 26 aprilie, ne-a sosit răspuns pozitiv din partea dlui Valeriu Gheorghiţă, care conduce CNCAV", a declarat pentru BIHOREANUL şefa Cancelariei Prefectului, Ligia Oala.

Potrivit acesteia, în Piaţa Emanuil Gojdu, în parcarea dintre Casa de Cultură a Sindicatelor şi Catedrala Ortodoxă, va fi amenajat un centru de vaccinare modular, din containere, unde vor funcţiona 6 fluxuri de vaccinare.

De asemenea, pe strada Traian Blajovici va fi amenajat un centru de vaccinare de tip drive-thru, astfel că persoanele interesate vor putea fi vaccinate în maşini, în acest scop urmând să fie afectată parcarea laterală, dinspre viitoarea Sală Polivalentă, de lângă centrul comercial Auchan.

Potrivit şefului Cancelariei Prefectului, centrul de vaccinare modular din Piaţa Gojdu ar putea să funcţioneze de miercurea viitoare, adică din data de 5 mai, iar cel de tip drive-thru de vineri, 14 mai. "Detaliile urmează să fie stabilite, iar Prefectura şi DSP Bihor le vor comunica public din timp", a precizat Ligia Oala.