Primăria Oradea a deschis, vineri, un centru de vaccinare în cadrul complexului comercial Auchan, care să le fie la îndemână orădenilor care ies la cumpărături.

Imunizare la cumpărături

Potrivit unui comunicat al Primăriei, măsura a fost luată având în vedere "necesitatea creşterii capacităţii de vaccinare a populaţiei" şi "adresabilitatea crescută a orădenilor la vaccinare".

"Noul centru de vaccinare s-a deschis azi, 22 octombrie, şi se află în zona magazinului Flanco. Accesul se va face pe scările rulante. Centrul va funcţiona doar în weekend (vineri, sâmbătă şi duminică) iar programul va fi de la ora 09:00 la 21:00. Persoanele care doresc să se vaccineze pot opta pentru vaccinurile Pfizer sau Johnson & Johnson", se menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, noul centru de vaccinare, complet utilat, face posibilă efectuarea unui număr mare de vaccinări în condiţii de siguranţă.

Vaccinaţi-vă aici!

Deschiderea noului centru de vaccinare s-a făcut la iniţiativa conducerii Auchan.

"Reprezentanţii companiei s-au oferit să ne pună la dispoziţie un spaţiu în care să amenajăm un centru de vaccinare, iar noi ne-am raliat la această propunere. În prezent discutăm şi cu alte hypermarketuri pentru a organiza centre similare cât mai aproape de orădeni", a declarat pentru BIHOREANUL city-managerul Oradiei, Mihai Jurca.

Orădenii mai au la dispoziţie şi alte centre de vaccinare: în Piaţa Emanuil Gojdu (cu vaccinurile Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna şi Astra Zeneca), la Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea (Pfizer, Johnson & Johnson), precum şi la spitalul Pelican (Pfizer).

"Menţionăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară şi gratuită. Vaccinarea este soluţia optimă pentru revenirea la o viaţă normală, într-un mediu favorabil şi sigur", a mai transmis Primăria.