Val de reduceri la Electrocentrale Oradea! 130 de angajaţi ai vechiului CET şi-au primit luni dimineaţă preavizele înaintea concedierii. Aceştia se mai pot considera angajaţi ai societăţii vreme de 15 zile calendaristice, după care vor intra în şomaj.

"Electrocentrale a redus 256 de posturi, ceea ce înseamnă 130 de angajaţi disponibilizaţi. Diferenţa o reprezintă plecările naturale prin demisie sau pensionare", a declarat Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale.

Angajaţii disponibilizaţi vor primi 8 salarii compensatorii, care vor fi achitate în tranşe lunare, plata acestor urmând să fie întreruptă în cazul reîncadrării în muncă.

Aceasta este doar prima tranşă de disponibilizări, la începutul lunii iulie urmând să fie trimişi în şomaj încă 100 de angajaţi din cei 250 rămaşi la în vechiul CET.

Potrivit lui Necula, Electrocentrale a făcut demersuri pentru ca toţi salariaţii disponibilizaţi să beneficieze de 26 de salarii compensatorii în baza Ordonanţei 36 din 2013 referitoare la măsuri de protecţie socială în cazul disponibilizărilor colective.

"Documentaţia a fost supusă dezbaterii publice pe site-ul Consiliului Judeţean, conform procedurii, şi a fost transmisă Secretariatului General al Guvernului în vederea promovării unei hotărâri de guvern. În cazul în care aceasta va fi dată, foştii angajaţi vor primi încă 1.000 lei pe lună, pe lângă ajutorul de şomaj de circa 600 lei", a declarat Necula.

După darea în folosinţă a noii centrale pe gaz, programată pentru luna iulie, în vechiul CET va mai rămâne doar personalul cu atribuţiuni de pază, conservare şi administrare a vechiului CET.