Rezultat foarte bun obţinut de judoka oradean Valentin Radu, de la CSM Liberty, la întrecerile Cupei Europene de Seniori, care s-a desfăşurat în week-end la Belgrad.

În limitele categoriei 100 kg, Valentin Radu a susţinut patru meciuri. Mai întâi, el l-a învins la ippon pe italianul Villanova, apoi, în turul II, a câştigat, tot prin ippon, în meciul cu suedezul Fagerhill.

În semifinale, din păcate, Radu a pierdut spre finalul meciului, la ippon, în faţa ucrainianului Hutsol, în momentul în care se afla în avantaj (wazari) şi a intrat, astfel, doar în finala mică, pentru medalia de bronz.

În meciul pentru bronz, Valentin a câştigat la wazari în faţa sârbului Dosen, la capătul unui meci tensionat şi "în faţa unei săli arhipline care îl susţinea pe sportivul sârb", după cum a declarat antrenorul Emil Morar.

Locul III şi medalia de bronz este un "rezultat binevenit pentru Valentin, care a câştigat puncte preţioase în clasamentul european al categoriei 100 kg", după cum a mai precizat tehnicianul bihorean.

O clasare merituoasă, pe locul 7 al categoriei 66 kg, a mai obţinut şi tânărul Adrian Olaru, care a obţinut două victorii, în faţa ungurului Boka şi a zambianului Punza, dar şi două înfrângeri în faţa sarbului Jurakic şi a ucrainianului Moisei.

Alţi trei sportivi ai CSM Liberty Oradea au pierdut în primele tururi, nereuşind să se claseze în limitele categoriilor lor de greutate: Farkas Bertalan, la 73 kg, Teodor Baldean, la 81 kg și Răzvan Bodea, la 90 kg.

De precizat şi că săptămâna trecută, în perioada 2-3 iunie, s-a desfăşurat Cupa Mondială de Seniori de la Madrid, unde un alt sportiv de la CSM Liberty Oradea, judoka Daniel Matei, tot în limitele categoriei 100 kg, a obţinut un meritoriu loc 7, cu 2 victorii şi 2 înfrângeri.

Daniel a obţinut victorii la ippon în faţa italianului Pozzi şi a portughezului Silva, dar apoi a înregistrat două înfrângeri, la fel, tot spre finalul mecirilor, în situaţii de avantaj pe tabela de marcaj, în faţa francezului Terhec şi a elveţianului Moser.