Sărbătoarea Sfântului Valentin a fost una agitată pentru poliţiştii bihoreni. Potrivit unui comunicat al Poliţiei, făcut public luni, peste 700 de agenţi de ordine publică, poliţie rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice, din cadrul formaţiunii de arme, explozivi şi substanţe periculoase, luptători de intervenţie rapidă şi transporturi au ieşit pe străzi, la sfârşitul săptămânii trecute, în acţiuni, controale şi filtre.

În cadrul acţiunilor, derulate atât în Oradea cât şi în judeţ, echipaje complexe de poliţişti au luat la verificat şi pieţele din judeţ, de unde au confiscat mărfuri neconforme şi au emis sancţiuni pentru lipsa casei de marcat. De pildă, un orădean prins că vindea articole sportive contrafăcute a rămas fără marfă. "În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cele 70 de perechi de încălţăminte au fost ridicarea în vederea confiscării", se arată în comunicatul Poliţiei.

Tot într-o piaţă din municipiu, poliţiştii au confiscat 38 de litri de băuturi alcoolice, oferite spre comercializare fără îndeplinirea condiţiilor legale, iar o orădeancă de 57 de ani a rămas fără încasări şi s-a ales cu o amendă de 3.000 lei, după ce poliţiştii au descoperit că vindea preparate din carne fără a utiliza casa de marcat fiscală.

În total, spune comunicatul, au fost efectuate 298 de acţiuni, controale şi filtre, în cadrul cărora au fost legitimate 2.054 de persoane, au fost aplicate 867 de sancţiuni cu amenzi în valoare de 227.832 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 20.981 lei.

Totodată, au fost constatate 40 de infracţiuni, dintre care 28 în flagrant delict, şi au fost găsite 29 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care una a fost reţinută.