Acţiune specială a pirotehniştilor, chemaţi vineri după-amiază să intervină în Piaţa Rogerius, din pricina unei valize abandonate la intrarea în clădire.

"Am fost sesizaţi prin 112 că la intrarea în Piaţa Rogerius se găseşte o valiză suspectă. Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj complex format din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor şi specialişti ai altor insituţii abilitate, care au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Concret, poliţiştii au evacuat zona, au oprit circulaţia tramvaielor şi au deviat-o pe cea a autoturismelor, după care pirotehniştii au verificat coletul suspect, pentru a stabili dacă poate fi transportat.

"După ce s-a stabilit că poate fi ridicat, coletul suspect a fost transportat pe un teren viran de la marginea oraşului unde a fost detonat în condiţii de siguranţă", a mai arătat Alina Dinu. Acţiunea a durat mai puţin de o oră.

În final, coletul s-a dovedit total inofensiv. "În valiză s-a găsit şampon, muştar şi boxe de calculator", a dezvăluit purtătorul de cuvânt al Poliţiei.