O păruială de pomină între trei doctoriţe rezidente - care s-au înjurat, s-au tras de păr şi s-au lovit de faţă cu colegi şi cu pacienţi ai Spitalului Judeţean din Oradea - ar putea fi sancţionată mai blând decât s-ar fi temut bătăuşele, dar mai aspru, totuşi, decât puteau spera.

Petrecut la finele lunii octombrie în secţia de Infecţioase II condusă de dr. Andrei Csep, incidentul a avut ca protagoniste: o tânără doctoriţă originară din Băiţa, pe una din Maramureş şi pe o alta din Oltenia, care s-au încăierat după ce una dintre ele ar fi remarcat, dispreţuitor, că un medic pe care o alta îl admira foloseşte "un laptop naşpa".

Comisia de disciplină formată din alţi doi medici şi un jurist a propus ca tustrele să fie "arse" doar cu un avertisment.

Deocamdată, după cum a aflat Bihorel, managerul Gheorghe Carp a refuzat să accepte verdictul, pe care îl consideră prea îngăduitor.

Cum, însă, conform referatului comisiei, legislaţia nu permitea o pedeapsă mai aspră, s-ar putea ca în final totuşi s-o accepte, mai ales că, odată cu avertismentul, cele trei s-au ales cu "cazierul pătat" în mapa profesională, astfel că la finele rezidenţiatului, în vară, vor avea probleme la concursul pentru angajare.

Mai ales dacă vor dori să rămână în spitalul unde au comis isprava...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!