A mai rămas o zi până să înceapă, la fel ca în toţi ceilalţi ani din 2005 încoace în al treilea week-end din luna ianuarie, deja tradiţionala vânătoare de la Balc, vineri fiind programată sosirea în judeţ a invitaţilor omului de afaceri Ion Ţiriac.

Până în acest moment, pe Aeroportul din Oradea (unde un aparat al Ţiriac Air a ieşit necontrolat de pe pistă în urmă cu trei ani, dar al cărui terminal a fost recent modernizat) şi-a anunţat sosirea doar magnatul german Wolfgang Porsche, a cărui familie controlează celebra companie auto care-i poartă numele. "Până ieri (n.r. - miercuri), la noi a fost depus un singur plan de zbor, din partea Porsche, potrivit documentului urmând ca vineri să aterizeze la Oradea un aparat Cessna, de mici dimensiuni, aflat în proprietatea companiei", a declarat pentru BIHOREANUL managerul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc.

Între timp, la Balc pregătirile sunt încă în derulare, potrivit localnicilor organizatorii continuând să caute gonaci care să orienteze mistreţii în bătaia puştilor, treabă pentru care pot primi 70 de lei pe zi, plus - la final - câteva kilograme de carne din mistreţii care vor fi doborâţi.

Pentru a întreţine buna-dispoziţie a oaspeţilor, oamenii lui Ion Ţiriac au angajat serviciile cântăreţelor Andreea Bănică şi Corina Bud.

Printre obişnuiţii vânătorii de la Balc se mai numără Alfred Baumhauer (compania Cartier), Geroge Marsan (primarul oraşului Monte Carlo), Klaus Mangold (Daimler), Siegfried Wolf (Magna Europa), Franz Rauch (fabricant de sucuri naturale) şi politicianul austriac Rudolf Streicher. Potrivit unor informaţii de presă, în acest an ar fi aşteptat la Balc şi fostul tenisman Boris Becker, al cărui impresar a fost Şiriac în anii ‘90.