Un orădean şi un bărbat din localitatea Husasău de Tinca au fost arestaţi preventiv, marţi, pentru tâlhărie, după un incident produs, luni seară, într-un ABC din centrul Oradiei. Prinşi de vânzătoare cu produse furate în ghiozdan, hoţii au încercat să fugă, dar femeia s-a pus în faţa uşii şi i-a blocat, în timp ce un trecător, văzând întreaga scenă, s-a oprit şi a sunat la 112, aşteptând sosirea poliţiştilor.

Apelul la numărul de urgenţă 112 a fost înregistrat la ora 17.10, se precizează într-un comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. "Un bărbat în vârstă de 31 ani din Valea lui Mihai a sesizat faptul că două persoane au încercat să sustragă bunuri din incinta unui magazin alimentar de pe strada Vasile Alecsandri din Oradea, fiind reţinuţi în interiorul magazinului de către angajaţi", se explică în document.

Potrivit informării, la locul incidentului a ajuns în scurt timp un echipaj de poliţişti de la Biroul de Ordine Publică Urban din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. Poliţiştii au identificat cele două persoane bănuite de comiterea faptei ca fiind doi bărbaţi, ambii de 48 de ani, din Oradea şi din Husasău de Tinca.

Cei doi au intrat în magazin şi au încercat să fure produse alimentare în valoare totală de 652 lei, dosindu-le în rucsacuri, dar la ieşirea din magazin au fost opriţi de o angajată, o femeie de 49 de ani, din Oradea.

"Pentru a ieşi cu forţa din magazin, cei doi ar fi exercitat acte de violenţă asupra angajatei, împingând-o. Victima a reuşit să blocheze uşa de acces, cei doi bărbaţi fiind astfel reţinuţi până la sosirea Poliţiei", se spune în comunicat. 

Din fericire, femeia a scăpat nevătămată, iar paguba a fost recuperată integral. Cei doi hoţi, Covaci Florian şi Fezekas János, ambii în vârstă de 48 ani şi ambii recidivişti, au fost reţinuţi, luni seară, sub acuza de tâlhărie calificată, iar marţi au fost prezentaţi la Parchetul Oradea şi, apoi, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Măsura nu este definitivă, cei doi având posibilitatea să o conteste la Tribunalul Bihor.