Doi sportivii orădeni, Vasile Conţ şi Laviniu Chiş, s-au numărat printre protagoniştii întrecerilor Campionatului Naţional de cros, competiţie rezervatp seniorilor, tineretului şi juniorilor şi care s-a desfăşurat în week-end la Băile Felix.

Vasile Conţ, sportiv legitimat la CSM CSU Oradea şi antrenat de Vasile Preda, s-a situat pe primul loc şi implicit şi-a adjudecat medalia de aur, devenind campion naţional în cadrul categoriei de tineret.

La rândul său, Laviniu Chiş, atlet legitimat la CSM LPS Bihorul şi antrenat de Robert Olah, a terminat cursa pe locul II, a cucerit medalia de argint şi a devenit vicecampion naţional la juniori I. Acesta a fost întrecut doar de Dorin Andrei Rusu, de la CSM Dorna Vatra Dornei.

În cadrul aceleaşi probe de juniori I, un alt orădean, Eduard Ştefan Hercuţ, de la CSM CN "Mihai Eminescu", a ocupat locul VII.

Cât priveşte victoria lui Vasile Conţ, aceasta confirmă forma sportivă bună în care se află, el fiind, de altfel, şi dublu vicecampion naţional de tineret, în probele de 10 mii şi 5 mii de metri.

De asemenea, şi Laviniu Chiş a confirmat sezonul bun din acest an, după ce în decursul lui 2016 el a cucerit titlurile naţionale la tineret în aceleaşi probe.