Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit timp de două zile, vineri şi sâmbătă, jocurile turneului internaţional amical de handbal feminin Trofeul Centenar. Organizată de Asociaţia Judeţeană de Handbal Bihor, competiţia a reunit la start cele mai bune echipe din România şi Ungaria şi a adus în oraşul de pe Crişul Repede vedetele acestui sport. 

Au fost prezente campioanele celor două ţări, CSM Bucureşti, respectiv Ferencvaros Budapesta, vicecampioana României, Minaur Baia Mare, şi medaliata cu bronz în ediţia trecută din Ungaria, Debrecen VSC, care este şi finalista Cupei Ungariei.

Astfel, la Oradea a ajuns şi Cristina Neagu (CSM Bucureşti), desemnată de patru ori de-a lungul carierei "cea mai bună handbalistă" din lume. Ea a fost aşteptată la Arena Antonio Alexe cu un buchet generos de trandafiri de către fanii orădeni. 

Din păcate, accesul publicului nu a fost permis la aceste jocuri, însă meciurile senioarelor au fost transmise de Digi Sport. În sală s-au aflat doar câţiva reprezentanţi ai organizaţiilor şi echipelor participante. 

În prima zi, campioana României, CSM Bucureşti, a învins la o diferenţă de două goluri, cu scorul de 28-26, echipa Debrecen VSC, după ce la pauză bucureştencele conduceau cu 17-11.

Tot vineri, Minaur Baia Mare a fost învinsă de Ferencvaros TC Budapesta, cu 35-26.

Sâmbătă, CSM Bucureşti, a încheiat turneul cu o înfrângere, scor 30-32 (12-16), în meciul vedetă al turneului, în care s-a confruntat cu campioana Ungariei, FTC Budapesta. De altfel, echipa din Budapesta este viitoarea adversară din grupele Ligii Campionilor pentru CSM. 

Şi Minaur Baia Mare a cedat sâmbătă, în faţa celor de la Debrecen VSC, în cel de-al doilea meci al zilei, cu scorul de 27-28.

Cu două victorii, FTC a câştigat turneul. Pe locurile 2 s-a situat CSM Bucureşti, pe poziţia a III-a, Debrecen VSC, iar pe locul IV, Minaur Baia Mare.

La turneu au participat şi echipele de junioare ale echipelor CSM şi cele ungare, plus formaţia gazdă CSU Oradea.

De precizat că în noul sezon competiţional, CSM Bucureşti şi FTC Budapesta vor evolua în aceeaşi grupă din Liga Campionilor, în timp ce Minaur Baia Mare se va afla în grupele EHF European League.