Omul de afaceri salontan Dorel Ungur, trimis în judecată anul trecut după ce a ucis un om pe trecerea de pietoni, iar apoi a fugit de la locul accidentului rutier, a fost condamnat definitiv la Curtea de Apel Timişoara la închisoare cu suspendare. Instanţa a decis, totodată, ca afaceristul să achite daune morale în valoare de 15.000 euro surorii victimei sale. 

Potrivit deciziei pronunţate luni, instanţa a majorat pedeapsa afaceristului orădean de la 2 ani de închisoare - stabilită la Judecătoria Chişineu Criş -, la 3 ani, menţinând însă dispoziţia ca aceasta să fie suspendată pe o perioadă de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, ca pedeapsă complementară, Ungur a primit interdicţia de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a urca la volan pentru o perioadă de 2 ani. 

Judecătorii au schimbat, totodată, şi daunele morale pe care afaceristul trebuie să le achite familiei victimei. Cum tatăl bărbatului a murit între timp, Curtea a respins pretenţiile în cazul lui, însă a acordat daune în valoare de 15.000 euro în favoarea surorii victimei, de două ori mai mult decât cea decisă de instanţa de fond. 

Verdictul Curţii de Apel Timişoara este definitiv. 

Accidentul s-a produs în 2016, în localitatea Chişineu Criş din judeţul Arad, unde, într-un moment de neatenţie, afaceristul a izbit cu bolidul un bărbat de 49 ani, Papp Tibor, aflat pe trecerea de pietoni. În urma impactului, victima a fost aruncată într-un şanţ de pe marginea drumului şi a murit pe loc.

Ungur a părăsit locul accidentului, fiind întors din drum de poliţişti. El a fost trimis în judecată abia după 3 ani de anchetă, sub acuza de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea Poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei. 

Procesul afaceristului bihorean s-a judecat iniţial la Judecătoria Chişineu Criş, instanţă care l-a condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. 

Judecătoria a acordat familiei victimei ucise daune morale în valoare de doar 17.000 euro, din care 10.000 euro pentru tatăl bărbatului, Papp Ioan şi 7.000 euro surorii, Papp Ildiko.