Magistraţii orădeni l-au trimis după gratii pentru 15 ani pe tânărul de 27 ani din Ungaria care, pe 14 octombrie anul trecut, a ucis cu cruzime o femeie de 64 ani din localitatea Fughiu, în gospodăria căreia lucra ca cioban.

Bărbatul, Schultz Beniamin, a fost trimis în judecată pe 9 noiembrie, anul trecut, pentru omor calificat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care au susţinut că bărbatul a dat dovadă de o cruzime greu de descris.

"Victima a fost lovită cu pumnii şi picioarele, iar capul i-a fost zdrobit cu un obiect contondent", declara BIHOREANULUI la vremea respectivă prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Potrivit aceleiaşi surse, Schultz lucrase în gospodăria victimei şi îi păzea acesteia oile, pretinzând în timpul anchetei că nu fusese plătit în ultima perioadă, motiv pentru care, în ziua crimei, a intrat în casa femeii cu intenţia de a-i lua din lucruri în contul "datoriei" pe care aceasta o avea faţă de el.

"Surprins de victimă, inculpatul a ucis-o în bătaie, după care a fugit", a mai spus atunci Cotrău.

În luna ianuarie a acestui an, Tribunalul Bihor a dispus condamnarea lui Schultz la 15 ani de detenţie şi despăgubiri de câte 45.000 lei către fiecare parte civilă, soţul femeii şi cei trei copii ai acesteia. Soluţia a fost atacată, însă, de criminal, motiv pentru care procesul a continuat la Curtea de Apel Oradea.

Magistraţii celei mai înalte instanţe din judeţ au decis, însă, să menţină în întregime soluţia Tribunalului, care acum a devenit definitivă.

Bărbatul, arestat pe 15 octombrie, la o zi după crimă, a rămas în spatele gratiilor pe tot parcursul procesului, instanţa dispunând reducerea pedepsei cu numărul zilelor de arest pe care le-a executat din octombrie şi până la pronunţarea verdictului final.