Un bărbat în vârstă de 44 ani din comuna Cociuba Mare a fost reţinut pentru 24 ore şi este anchetat pentru furt calificat, după ce, luna trecută, a furat o bicicletă din curtea unei case din Tinca.

Din informaţiile comunicate, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a comis fapta în seara zilei de 14 septembrie, în jurul orei 21, profitând de faptul că proprietarul imobilului nu era acasă şi uitase poarta neîncuiată. Hoţul a intrat în curte, a luat bicicleta în valoare de 1.500 de lei, care rămăsese în curte, şi a fugit. 

Autorul a fost identificat luni, după mai bine de 2 săptămâni de căutări, de poliţiştii tincani care au dispus reţinerea lui pentru o perioadă de 24 de ore. 

Bicicleta furată nu a fost, încă, recuperată, iar cercetările în caz continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. 

Pentru a preveni astfel de necazuri, poliţiştii le recomandă bihorenilor să depoziteze obiectele de valoare într-un loc sigur, să verifice la plecare uşile şi ferestrele, pentru a se asigura că sunt încuiate, sfătuindu-i totodată pe cei care locuiesc în mediul rural, dar şi pe cei care au locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

"În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia. Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor", se explică în informare.